Yapay zeka 10 yıl içinde tüm hastalıkları tedavi edebilir

DeepMind CEO’su Hassabis: Yapay Zeka Tüm Hastalıkları Ortadan Kaldırabilir

Google’ın öncü yapay zeka laboratuvarı DeepMind’ın kurucu ortağı ve CEO’su Demis Hassabis, CBS kanalına verdiği son röportajda yapay zekanın tıp alanındaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hassabis, yeni nesil yapay zeka modellerinin sadece hastalıkların tedavisine yardımcı olmakla kalmayıp, potansiyel olarak tüm hastalıkları ortadan kaldırabileceğini iddia etti.

Bu iddialı vizyon, Perplexity AI CEO’su Aravind Srinivas gibi sektörün diğer önemli isimlerinden de destek gördü. Srinivas, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Hassabis’i bir “dahi” olarak nitelendirdi.

İLAÇ KEŞFİNDE YAPAY ZEKA DEVRİMİ

Hassabis, mevcut ilaç geliştirme süreçlerindeki zorluklara dikkat çekti. Tek bir ilacın geliştirilmesinin genellikle yıllar sürdüğünü ve muazzam maliyetler gerektirdiğini belirtti.

Ancak yapay zekanın bu süreci radikal bir şekilde hızlandırabileceğini savundu. Hassabis’e göre yapay zeka, ilaç geliştirme süresini yıllardan aylara, hatta haftalara indirebilir.

Tüm hastalıkların yapay zeka ile sona erdirilip erdirilemeyeceği sorulduğunda ise Hassabis, bunun önümüzdeki on yıl içinde başarılabileceğine inandığını ifade etti.

PROTEİN HARİTALAMADA YAPAY ZEKA BAŞARISI

Hassabis, yapay zekanın somut başarılarına da örnek verdi. Geliştirdikleri yapay zeka sisteminin, normalde doktora düzeyindeki çalışmalarla bir milyar yıl süreceği tahmin edilen bir işi, yani 200 milyon protein yapısını haritalamayı, sadece bir yıl içinde başardığını paylaştı.

Bu çalışmanın önemini vurgulayan Hassabis, proteinlerin fonksiyonunu anlamanın, hastalıklarda neyin yanlış gittiğini kavramak için kritik olduğunu belirtti.

Ayrıca, bu bilginin, proteinlerin doğru bölgelerine bağlanacak ilaçları ve molekülleri tasarlamak için kullanılabileceğini ekledi.

Hassabis’in bu vizyonu, yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme olmadığını, aynı zamanda insan sağlığı için benzeri görülmemiş bir potansiyel taşıdığını gösteriyor.

Related Posts

Deprem anında hayat kurtaran, en iyi internetsiz mobil uygulamalar

Deprem gibi büyük felaketler, iletişim altyapısına zarar vererek internete ulaşmayı imkansız hale getirebiliyor. Neyse ki deprem anında hayat kurtarabilecek ve internet gerektirmeyen bazı mobil uygulamalar da var. İşte onlardan bazıları…

Forza Horizon 5, PlayStation 5 için geldi

Xbox’taki oyunlar PlayStation’a gelmeye başladı. Popüler yarış oyunu Forza Horizon 5’te bu kapsamda PS 5’e eklendi.

Hız tutkunlarının beklediği haber: Forza Horizon 5, PlayStation 5 için yayınlandı!

Xbox’ın popüler yarış oyunu Forza Horizon 5, nihayet PlayStation 5’te de boy göstermeye başladı. İşte Forza Horizon 5’in, PlayStation ekosistemine gelirken yanında getirdiği sürprizler…

ASELSAN açık kalp ameliyatları için Kalp Akciğer Makinesi geliştirdi

ASELSAN savunma sanayi alanında olduğu gibi sağlık sektöründe de yerli ve milli ürünler geliştirmeye devam ediyor. İstanbul’da düzenlenen EXPOMed Eurasia Fuarı’nda ASELSAN’ın Türkiye’de ilk kez milli imkanlarla geliştirilen Kalp Akciğer Makinesi …

Perplexity, Google Chrome’u satın almak isteyenler kuyruğuna girdi

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı açtığı tekelcilik davası teknoloji dünyasında yankı uyandırmaya devam ederken, dikkat çekici bir hamle de yapay zeka girişimi Perplexity’den geldi. Şirketin ticari operasyonlardan sorumlu yöneticisi Dmitry …

OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik yoğun anti-tekel baskısı, teknoloji devini Chrome gibi kilit varlıklarını elden çıkarmaya itebilir. Bu senaryoda, yapay zeka alanının önde gelen oyuncusu OpenAI’nin Google Chrome’a duyduğu ilgi dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir