Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Taze Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, Kurban Bayramı yaklaşırken taze et tüketiminde önemli tavsiyelerde bulundu.

Etlerin 24 Saat Dinlendirilmesi Gerektiğine Dikkat Çekti!

Taze et tüketiminin sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Dr. Gündoğan, “Taze etin henüz gevşememiş kaslar içerdiği için erken tüketilmesi kabızlık, karın ağrısı, gaz ve hazımsızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden etler kesildikten sonra en az 24 saat dinlendirilmeli ve kasların gevşemesi beklenmeli” dedi.

Hijyen Kurallarına Önem Verilmesi Gerektiğini Vurguladı!

Dr. Gündoğan, etin kesim, saklama ve pişirme süreçlerinde hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti. Ellerin özellikle çiğ et temasından sonra mutlaka yıkanması gerektiğini söyledi.

Fazla Et Tüketiminin Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabileceğini Açıkladı!

Uzm. Dr. Gündoğan, uzun süre ve fazla miktarda et tüketiminin kolesterol yükselmesine, gut ataklarına ve karaciğer-böbrek rahatsızlıklarına sebep olabileceğini belirtti.

Etin Haşlama veya Izgara Şeklinde Tüketilmesi Önerisinde Bulundu.

Eti haşlama veya ızgara şeklinde tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Gündoğan, yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınılması gerektiğini ve yanında salata, sebze veya tam tahıllı ürünlerin tüketilerek dengeli bir beslenme sağlanması gerektiğini söyledi.

Diyabet, Hipertansiyon ve Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerektiğini Söyledi!

Bayram süresince diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Gündoğan, bu hastaların tatlı ve şekerli gıdalardan uzak durmalarını, su tüketimlerini artırmalarını ve hafif egzersizler yapmalarını önerdi.

Hafif Egzersizlerin Yapılmasını Tavsiye Etti!

Bayram süresince aşırı yemek tüketiminden kaçınılması gerektiğini ve gün içinde hafif egzersizlerin yapılmasının faydalı olacağını belirten Dr. Gündoğan, sağlıklı bir bayram geçirilmesi için bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Ağız yaralarına iyi geliyor: Güçlü antiseptik etkisi var

Stres, hormonal değişimler (regl dönemi, hamilelik vb.), baharatlı veya asitli gıdalar, vitamin ve mineral eksiklikleri (özellikle B12, demir ve folik asit), bağışıklık sisteminin zayıflaması ve ağız içi travmaları, ağız ülserlerinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Peki, ağız yaralarına iyi gelen doğal yöntemler neler?

Gizli pandemi: Lyme

425’den fazla hastalığı taklit eden ve teşhis edilmesi bu yüzden zor olan Lyme hastalığı ‘gizli bir salgın’ olarak nitelendiriliyor. Geçmişte kenelerden bulaştığı düşünülen hastalığın bit,
pire, sivrisinek, tahtakurusu gibi kan emicilerden de geçtiği belirtiliyor.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Op. Dr. Zeki Salar: Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor

Op. Dr. Zeki Salar: Yumurtalık rezervinde azalma genç kadınlarda da artıyor

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.