“TEKNOFEST kuşağımız için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz”

“`html

Bilim ve Teknoloji Alanında Yeni Ufuklar Açan Gençler

Kacır, Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, ileri teknoloji ve bilimsel gelişmelerin, ulusal ekonomilerin her boyutunu büyük ölçüde dönüştürdüğünü vurguladı.

Yapay zekadan yarı iletken teknolojilerine, uzay araştırmalarından kuantum fiziğine kadar pek çok alanın kritik öneme sahip olduğunu belirten Kacır, bu teknolojik üstünlüklerin hem kalkınma hem de bağımsızlık ve küresel etkinlik açısından belirleyici bir unsur haline geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde son 22 yılda bilim ve teknolojiye yönelik önemli yatırımlar yapıldığını belirten Kacır, “Türkiye, teknolojiyi geliştiren ve üreten bir ülke haline geldi. İnsansız hava aracı üretiminde dünya çapında lideriz. Kendi eğitim uçaklarımız, helikopterlerimiz, deniz ve kara araçlarımızla, uydularımızı geliştiriyoruz. Togg ile birlikte, yerli ve milli elektrikli otomobilimizi yola çıkardık. Geçmişte imkansız görülen hedefler, artık Türk gençliği tarafından gerçekleştirilmekte.” dedi.

Merak ve Üretkenlik Üzerine Yeni Bir Vizyon

Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ ve Şakir Zümre gibi öncülerinin hayallerinin günümüzde gençler tarafından hayata geçirildiğine dikkat çeken Kacır, gençlerin “Ben de yapabilirim” güveniyle bilim ve teknolojide büyük sıçramalar gerçekleştirebileceğini söyledi.

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda “tam bağımsız ve refah içinde bir Türkiye”yi gençlerin inşa edeceğine inandığını dile getiren Kacır, bu hedef doğrultusunda gençleri bilimsel bir kültürle buluşturacak adımlar attıklarını kaydetti.

“Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST ile teknoloji geliştirme süreçlerine kapılarımızı sonuna kadar açıyoruz. 81 ilimizde kurduğumuz ‘deneyap teknoloji atölyeleri’ ile gençlerimizi erken yaşta bilimle tanıştırıp, geleceğe hazırlıyoruz. Bilim söyleşileri ve fuarlarıyla TÜBİTAK yayınları aracılığıyla her yaştan bireyi bilimle buluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Geleceğe Yatırım: Teknofest Kuşağı

Kacır, Bilim Olimpiyatları sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli gençleri keşfettiklerini belirterek, bu yıl uluslararası olimpiyatlara katılan gençlerin başarılarıyla gururmaya devam ettiğini ifade etti. Öğrencilerin 4 altın, 5 gümüş, 10 bronz madalya ve 3 mansiyon ödülü alarak önemli başarılar elde ettiklerini ekledi.

“TEKNOFEST kuşağımız için tüm kaynaklarımızı seferber etmeye ve gençliğimizin gelişimi için ihtiyaç duyulan her şeyi sunmaya kararlıyız.” diyen Kacır, TÜBİTAK proje yarışmalarının gençlere araştırma becerilerini ve yenilikçi düşüncelerini ortaya koyma fırsatı sunduğunu vurguladı.

Kacır, bu yıl platformun daha da büyüyerek 57 bin 932 öğrenciden oluştuğunu, 36 bin 504 projenin değerlendirildiğini ve bunun gençlerin bilime olan ilgisini gösterdiğini ifade etti. Finale kalan 396 projenin sahibi 848 öğrenci ve rehberlik eden 396 öğretmenle birlikte olduklarını belirten Kacır, ödüllerin her alanda verileceğini söyledi.

Milli Teknoloji Atölyeleri ile Yeni Projeler Geliştirilecek

Gençlerle yapılan etkinliklerde Türkiye’yi hak ettiği yere taşıma azminin ve yeteneğinin fark edildiğini dile getiren Kacır, “TÜBİTAK ve Bakanlık ile iş birliği yaparak, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için sürekli yanlarında olacağız.” dedi.

Kacır, üniversite öğrencileri için araştırma projeleri destekleme programları ve girişimcilik destek programları ile gençlerin projelerini hayata geçirmesine yardımcı olduklarını kaydetti. “Yıl sonuna kadar açacağımız 50 milli teknoloji atölyesinde, öğrencilerimiz ortak projeler geliştirerek takım çalışmasını deneyimleyecek.” dedi.

Gençlere seslenen Kacır, “Ödülün ya da başarının yanına koyduğunuz emeğiniz, inancınız ve çabanız her şeyden daha kıymetlidir. Başarı, bir hayalin ardında kararlılıkla durabilmek, karşılaştığınız zorluklara göğüs germek ve ilk adımı atmaktır.” diyerek onlara güven verdi.

Bakan Kacır, gençlere sorular yönelterek “Yılmadan çalışmaya var mısınız? Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etmeye hazır mısınız?” dedi ve gençlerden güçlü bir “Evet” yanıtı aldı.

“`

Related Posts

Açlık ve yoksulluk sınırı derinleşiyor: Yoksulluk 89 bin lirayı aştı!

BİSAM’ın Haziran 2025 raporuna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 25 bin 811 liraya yükselirken, yoksulluk sınırı 89 bin 282 lira oldu. Gıda harcamalarında en yüksek pay meyve-sebzeye gitti.

İstanbul’da ekmek fiyatına yüzde 20 zam yolda

İstanbul’da ekmek fiyatına yüzde 20 zam yolda

Döviz kurunde son durum? Hepsi yükseldi o düştü

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

BDDK, Albayrak Tasarruf Finansman AŞ’ye faaliyet izni verdi

BDDK tarafından, Albayrak Tasarruf Finansman AŞ’ye 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nun 7’nci maddesi ile Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5 …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi