Kurban Bayramı’nda bunu mutlaka yapın

Özellikle bayramda su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Güneş, yiyeceklerin porsiyon kontrolüne dikkat edilmesinin de altını çizdi.

Diyetisyen Gizem Güneş’in Bayram İçin Beslenme Önerileri:

1. Porsiyon Kontrolü:

Gizem Güneş, bayramda tatlılar, börekler ve sarmalar gibi kalorisi yüksek yiyeceklerin sıklıkla tüketildiğini belirterek, porsiyon kontrolünün önemini vurguladı. Güneş, yiyeceklerin belirli miktarlarda ve dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

2. Zamanlama:

Karbonhidrat ağırlıklı yiyeceklerin 16.30’dan önce tüketilmesinin daha uygun olacağını belirten Güneş, akşam saatlerinde daha hafif ve vitamin açısından zengin, az şekerli meyveler ve kuruyemişlerle beslenmenin faydalı olacağını söyledi.

3. Su Tüketimi:

Güneş, günlük su tüketiminin 2,5-3 litre arasında olmasının önemini vurguladı. Özellikle yaz sıcaklarında vücuttaki ödemle mücadele etmek için yeterli miktarda su içilmesi gerektiğini belirtti.

4. Karbonhidrat Kısıtlaması:

Karbonhidrat tüketiminin kısıtlanması gerektiğini söyleyen Güneş, bu sayede ödemin azaltılabileceğini ifade etti. Ayrıca yeşil çay ve maden suyu gibi içeceklerin de beslenme programına dahil edilmesinin yararlı olacağını belirtti.

5. Akşam Yemeği:

Akşam yemeklerinde daha hafif, vitamin açısından zengin ve az şekerli gıdaların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Güneş, badem, fındık ve ceviz gibi kuruyemişlerin de bu dönemde sağlıklı atıştırmalıklar olarak tüketilebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x