EMEP İstanbul İl Başkanı Barbaros tahliye edildi

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros: “Tahliyemi ve Beraatimi Talep Ediyorum”

Sema Barbaros duruşmada yaptığı savunmada, 10 yıldır aynı mahallede ve 8 yıldır aynı evde yaşadığını belirtti. Barbaros, 8 yaşında bir kızı olduğunu ve eşinin Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı olduğunu açıkladı. Ayrıca 7 yıldır EMEP İstanbul İl Başkanlığı yaptığını vurgulayan Barbaros, 3.5 aydır silahlı terör örgütü suçlamasıyla cezaevinde bulunduğunu ve ortada herhangi bir delil olmadığını ifade etti.

Barbaros, gözaltı sürecinde ailesinin ve çocuğunun da mağdur edildiğini belirterek, özel harekat polislerinin ev baskını sırasında kendilerini tehdit ettiğini aktardı.

Savcı da Tahliye İstedi

Duruşmada mütalaasını sunan savcı, Barbaros’un tahliyesini talep etti. Mevcut delillerin tutukluluğu gerektirecek nitelikte olmadığını belirten savcı, tahliye kararı verilmesi gerektiğini savundu.

Avukatlar: “Somut Delil Yok, Suç Şahsileştirilmedi”

Barbaros’un avukatları da dosyada somut delil bulunmadığını belirtti. Avukat Nazlıcan Çelik, Şişli’de düzenlenen HDK kongresinin suç delili gibi gösterildiğini belirterek, “Açık ve yasal bir kongrenin görüntülerinden şahıs tespiti yapılmış, ancak bu işlem soruşturma aşamasında bile doğru dürüst yapılmamış,” dedi.

Avukat Elif Ergin ise Barbaros’un sadece Emek Partisi’ne bağlı hareket ettiğini, başka bir yapıdan talimat almasının mümkün olmadığını belirtti. “Burada yargılanan aslında örgütlenme özgürlüğüdür,” diye konuştu.

Avukat Mustafa Söğütlü de dosyada “HDK ve PKK tüzükleri benziyor” gerekçesiyle bir suç isnadı yapıldığını belirterek, “Bu düz mantık delillendirilmemiş bir iddiadır. Beraat talep ediyoruz,” açıklamasını yaptı.

Mahkeme Tahliyeye Karar Verdi

Mahkeme heyeti, yapılan savunmalar ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak Sema Barbaros’un tahliyesine karar verdi.

Adliye Önünde Destek Açıklaması: “Tutuklamalar Hukuki Değil, Siyasi”

Duruşma öncesi Emek Partisi ve çeşitli siyasi partiler Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak desteklerini sundu. EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, tutuklamaların hukuki olmadığını belirterek, “Barış, kardeşlik ve sınıfsız bir düzen için mücadele edenler cezaevlerinde tutuluyor. Bu iktidarın baskı politikaları Türkiye işçi sınıfı ve yoksul halkın mücadelesiyle son bulacak,” şeklinde konuştu.

KESK İstanbul Şubeler Sözcüsü Hüseyin Tosu da, “Bu operasyonların amacı halkı susturmak ve korkuyu yaymak. Ama biz bu korkuya teslim olmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

18 Şubat’ta HDK üyeliği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros dahil 8 kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. İddianamede, HDK ile PKK arasında bağlantı kurulmaya çalışılmış, HDK kongresine katılım suçlama konusu yapılmıştı.

Related Posts

İyi Partili Turhan Çömez: Bütünleşik bir ittifakın kurulması ve ortak bir vizyon ile yola devam edilmesi hepimizin ortak sorumluluğu

İyi Partili Turhan Çömez: Bütünleşik bir ittifakın kurulması ve ortak bir vizyon ile yola devam edilmesi hepimizin ortak sorumluluğu

Hızır Ayar İçin Cenaze Töreni

Bakan Osman Aşkın Bak, Hızır Ayar’ın cenazesine katılarak ailesine başsağlığı diledi.

Akdeniz’in en güzel koyunda marinaya tepki

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi’nde MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) tarafından yapılmak istenen ve henüz ÇED dosyası açıklanmamış marina projesine Marmarisliler sert tepki gösterdi.

Eyyübiye’de Motosiklet Hırsızlarına Operasyon

Şanlıurfa Eyyübiye’de düzenlenen operasyonda 7 şüpheli yakalandı, birçok çalıntı motosiklet ele geçirildi.

İmamoğlu’ndan çok sert tepki: Bu neyin zulmü, neyin vicdansızlığı?

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tetkiklerin yenilenmesi için sevk edildiği İzmir Şehir Hastanesi’nde, mahkum koğuşunun penceresinden görüntülendi. Annesi Gülseren Çalık ise hastane önünde bekleyişini sürdürüyor. Bu gelişmelere sert tepki gösteren tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu neyin zulmü, neyin vicdansızlığı?” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 68 işçi hastanelik oldu

İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki bir seramik fabrikasında akşam yemeği sonrası rahatsızlanan 68 işçi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.